KAKO IZGLEDA RAD U DRAMSKOM STUDIJU?

Saznajte kako izgleda rad u našim dramskim grupama!

ZAŠTO SE UPISATI U DRAMSKI STUDIO?

Jer je korisno i zabavno! Naći ćeš nove prijatelje i razviti samopouzdanje, postati slobodniji. Razvit ćeš kreativnost i maštu, snalažljivost i odgovornost. Otkrit ćeš tajne kazališta! 

Dramski odgoj izuzetno je koristan za socijalizaciju, razvoj komunikacijskih vještina, izgradnju osobnosti. U dramskoj igri djeca u zaštićenim okolnostima vježbaju za život u stvarnom svijetu. 

Dramske grupe svoje predstave igraju na Tirenafestu i festivalima za djecu i mlade te redovno sudjeluju na SKAZ-u i ASSITEJ Festivalu profesionalno vođenih dramskih grupa. 

Članovi Dramskog studija sudjelovali su na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Izraelu, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Danskoj, te Erasmus+ projektima Bina Mira, Future Telling… 

NAGRADE:

 

DRAMSKE GRUPE OD 6 DO 11 GODINA

Razvijanje govornog izražavanja, mašte, opažanja, izražajnosti. Prepoznavanje i izražavanje osjećaja. Razvijanje socijalnih kompetencija i komunikacijskih vještina. Usvajanje kazališnih konvencija. Dramatizacije i smišljanje priča. Igranje uloga. Improvizacije. Zajednički rad na glumačkim zadacima. Priprema javne izvedbe.

DRAMSKE GRUPE OD 12 DO 15 GODINA

Rad na scenskom pokretu, glasu i govoru. Razvijanje stvaralačke mašte, uživljavanja i ekspresije. Razvijanje dinamike grupe, komunikacije i partnerstva. Usvajanje kazališnih pojmova. Rad na tekstu, liku i ulozi. Stvaranje priča kroz dramske igre i improvizacije. Priprema i izvedba produkcije/predstave.

DRAMSKE RADIONICE ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE

Rad na glasovnoj i tjelesnoj ekspresiji. Vježbe zamišljanja i osjetilnog pamćenja. Rad na scenskom govoru. Razvijanje kritičkog mišljenja, kreativnosti, scenske prezentnosti. Improvizacije. Rad na glumačkim tehnikama, rad s partnerom i grupom, suigra, priprema za audicije. Skupno osmišljavanje kazališne predstave/performansa ili postavljenje na scenu pisanog teksta.

Pojačani program: radionice rada na glasu i scenskom pokretu, fizički teatar, rad na tekstu ( monolog, recitacija) dramsko pisanje.

Voditelji dramskih grupa:

Ines Škuflić-Horvat
Maja Sviben
Marija Šorša
Katarina Šulc
Nina Horvat
Josip Hadži-Boškov
Jelena Kovačić
Ana Malnar
Ines Matić
Monika Haraminčić
Maja Jukić